به گزارش میراثآریا به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد، سعید طالبیپور امروز شنبه 10 آذرماه 1401 افزود: به دنبال تصویب طرح ایجاد سد در منطقه چم شیر شهرستان گچساران و هممرز با استان فارس در دولت نهم در دو فصل در سالهای 86 و 87 کار بررسی باستانشناسی محدوده دریاچه سد توسط تیمی از پژوهشکده باستانشناسی کشور انجام شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در این بررسیها تعداد زیادی محوطه و بنا شناسایی شد که از این تعداد بخشی در استان فارس و بخشی در کهگیلویه و بویراحمد بود.
طالبیپور بیان کرد: از این تعداد 15 محوطه مهم انتخاب و از نیمه دوم دهه 1390 خورشیدی کار کاوش باستانشناسی بر روی این محوطهها توسط تیمهایی از موسسه باستانشناسی کشور شروع شد.
او تصریح کرد: درمجموع تاکنون 20 فصل کاوش باستانشناسی در این محوطهها صورت گرفته که حاصل آن پیدا شدن استقرارهایی از دوران تاریخی و اسلامی در این بخشها است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: کشف 2 قلعه پادگان از دوره ساسانی و همچنین استقرارهای عشایری از مهمترین یافتهها بوده و به دلیل عشایری بودن اکثر محوطه یافتههای فرهنگی باستانی (شیء) مهمی کشف نشده است.
طالبیپور یادآور شد: تعدادی از محوطه ها در بیرون از محوطه دریاچه سد است که بعد مورد کاوش قرار خواهد گرفت.
او خاطرنشان کرد: هماکنون چند گروه کاوش در حال فعالیت در سد چم شیر هستند که با اتمام کار آنها دیگر مشکل خاصی وجود ندارد و فقط مابقی مکانهایی که باید کاوش شوند در بیرون از مخزن سد هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/